Covid-19 info

We vragen aan de ouders om begin en eind uren te respecteren. Kom niet te vroeg of te laat als dat niet nodig is. 

  • Iedereen mag deelnemen aan de activiteiten tenzij :  

    • Ziek is of ziektesymptomen had in de 3 dagen voor de activiteit. 

    • Behoort tot een risicogroep en geen doktersattest kan voorleggen of aangepaste medicatie ter beschikking heeft. 

    • Een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel heeft. Het lid of de leiding mag dan 14 dagen – gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt niet deelnemen aan activiteiten. 

Kinderen en jongeren met een (chronische) ziekte of met een risicoprofiel kunnen deelnemen aan de activiteit als ze daarvoor een huisarts hebben geraadpleegd.

Aangezien we al onze leden per activiteit moeten registeren voor eventuele contactopsporing gaan we met een ‘aanmelding’ werken. Zo hebben we voor elke activiteit een complete lijst met leden. De ouders (met mondmasker) komen met hun kind naar het aanmeldingspunt en kunnen dan vertrekken. 

Voor en na een activiteit vragen we leden om hun handen nog eens te wassen. Tijdens de activiteit zijn er ook voldoende mogelijkheden om de handen te wassen. 

Tijdens de activiteiten moeten er geen mondmaskers gedragen worden, maar de oudste leden (+12/+16) moeten er wel altijd eentje op zak hebben vanwege de plicht om overal een mondmasker op zak te hebben.

Welke aanpassingen moeten we doen in fase oranje?

In fase oranje blijven activiteiten mogelijk, maar zijn er vooral aanpassingen op het vlak van de samenstelling van de bubbels.

  • De bubbels voor 12 tot 18-jarigen worden verkleind tot 20 personen indien deze activiteit binnen doorgaat. Activiteiten buiten mogen nog steeds in bubbels van 50 personen voor deze bubbels. Binnen moet je vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker dragen.

  • Tijdens activiteiten met -12 en +12 mag fysiek contact, maar nog sterker dan in fase geel moet je intens fysiek contact zoveel mogelijk vermijden. Bij +18 blijft social distancing en/of mondmaskers verplicht.

  • Groepen waar de meerderheid van de aanwezigen 18 jaar of ouder is, mogen in code oranje nog steeds met 50 personen bijeenkomen. Ze behouden immers ook in code geel al social distancing.

Voorlopig blijven we alle activiteiten deze regeling volgen. Wanneer de coronamaatregelen aanpassen, laten we dit zeker weten!

Voor meer info en contact : klj-oudturnhout@outlook.be